Trainingen

Trainingen

 

Wil een de training volgen waarmee je de methode zonnekind/schaduwkind kunt integreren in je eigen werkveld?

Wat de methode zonnekind/schaduwkind vanuit Bijbelse principes inhoudt:
Bewust worden van het kind in jezelf is nodig om te begrijpen dat je bent wie je nu bent. Elk mens heeft in zijn kindertijd inprentingen van zowel positieve als negatieve ervaringen. Vooral de negatieve bezorgen ons in het heden problemen, omdat ze vaak een donkere schaduwwerking geven, waardoor we de wereld niet meer helder en duidelijk kunnen zien. In de psychologie worden deze inprentingen het ‘innerlijke kind’ genoemd. Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk zou je zeggen; je hoeft alleen maar bereid te zijn om jezelf beter te leren kennen. Toch kan het lastig zijn om bewust te worden van het feit dat ervaringen uit je kindertijd een grote rol spelen. Het klinkt tegenstrijdig, maar weten wat je negatief beïnvloedt, is een basisvoorwaarde voor een positief leven. Pas als we ons schaduwkind leren kennen, beginnen onze negatieve inprentingen uit onze kindertijd te genezen en kan het zonnekind tevoorschijn komen. Bewustwording van wat je onbewust denkt of doet, werkt bevrijdend.

Bewustwording van wat je onbewust denkt of doet, werkt bevrijdend.

Psychologe Sthepanie Stahl heeft de methode zonnekind/schaduwkind ontwikkeld. Vanuit mijn coachpraktijk heb ik de basis van deze methode uitgebreid met Bijbelse principes. Ieder mens wordt mooi en uniek geschapen, naar het beeld van God. We hebben allemaal unieke eigenschappen die iets uitbeelden van wie Hij is. Maar we leven na het paradijs; als beelddrager zijn we vervormd. De grote of kleine sta-in-de-weg- gebeurtenissen op het levenspad hebben ons gevormd tot wie we zijn. Ieder mens heeft zijn zorgen en probeert zich een weg te banen in het dragen van zijn last, maar ervaart wel dat het leven onder druk staat.
Door de innerlijke strijd te visualiseren krijgen we een beter beeld van welke behoeften en overtuigingen van invloed zijn op het dagelijkse en geestelijk leven. Deze methode daagt je uit om je innerlijke pad te belopen om bij jezelf uit te komen, waar God al is.

In mijn eerste boek ‘verlangen naar thuis’, beschrijf ik uitgebreid het proces van thuiskomen in jezelf. In mijn tweede boek ‘het goud in de woestijn’, beschrijf ik aan de hand van veel schrijfopdrachten hoe je het persoonlijk leiderschap kunt oefenen.
Beide boeken zijn een mooie aanvulling op de training.

 

Wat maakt deze trainingen zo waardevol?

Deze methode is een krachtige aanvulling in je werk, waarmee je de ander op een eenvoudig manier kan aanleren het innerlijk kind een thuis te bieden. In mijn boek ‘verlangen naar thuis’ wordt dit proces uitvoerig beschreven. Als je geen innerlijk thuis hebt, kun je het om je heen ook niet vinden. Een probleem wat je maar al te vaak tegenkomt in de praktijk.

  • je ontvangt de basiskennis over de methode zonnekind/schaduwkind
  • je leert hoe je deze methode kunt inzetten vanuit je eigen professie
  • je ontvangt lesmaterieel om de methode te visualiseren
  • je ervaart veel persoonlijke aandacht en ontmoetingen met collega’s (bij groepstraining)
  • je kunt na deze training de intervisie- of ontmoetingsdagen volgen
  • je ontvangt toegang tot de besloten FB groep ‘verlangen naar thuis’ voor het vinden van de verbinding met collega’s

 

Aanmelden

Opgeven? Een vraag? Mail naar info@jebentgoudwaard.nl

Kosten zijn € 295,00 p.p (komt geen BTW bij)

  • 1 persoon training 3 uur
  • 2 personen training 4 uur (inclusief lunch)
  • 3 personen training 6 uur (inclusief lunch)
  • 4 personen training hele dag (inclusief lunch)

(deelname is na betaling definitief)

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen - Robert Ascham