Je bent GOUD waard! Zeg jij dat wel eens tegen jezelf? Ik zie zoveel mensen om mij heen die niet vrij zijn om het goud in zichzelf te ontdekken.

Hoe is dat bij jou? Ben je blij met jezelf? Dat is goud! Je bent namelijk helemaal oké zoals je bent. Wat een vrijheid is dat!

Het goud zie je al gauw in de ander, maar in jezelf?

Gedachten van ‘niet goed genoeg’ kunnen hardnekkig zijn en onze keuzes bepalen. Gedachten die je afbreken maken ook dat je je ernaar gaat gedragen. Je raakt je oorspronkelijk goudkleur kwijt om maar niet op te vallen of een standpunt in te nemen. Misschien lukt het wel om het te verbloemen, maar voel je ook wel dat je er langzaam aan opbrandt. Veel beetjes van jezelf houden, hoe doe je dat?

Zelf heb ik dat ook jaren gehad. Gedachten van niet goed genoeg legde ik als het ware op een gouden schaaltje. Mijn omstandigheden bevestigden daarbij deze gedachten. Op dat schaaltje lagen niet de woorden: Ik geloof in jou! Ik had dit goud niet meegekregen en kon het zelf ook niet formuleren. Ik sprak die taal helemaal niet.

Totdat ik de woorden las uit Romeinen 8: ‘alle dingen zullen medewerken ten goede die naar Zijn voornemen geroepen zijn’. Het drong door tot in het diepste van mijn ziel en ik ben ze mijn hele leven niet meer kwijt geraakt. Ik voelde mij geroepen om dit echt te geloven!

Zoveel dingen leken er fout in mijn leven , maar ik geloofde wat er is gebeurd én wat er nog zal gebeuren : Van fout maakt God goud!

Wat is deze belofte waarheid gebleken! Al groeien de vruchten echt in het dal en niet in de bergen, toch ben ik dankbaar hoe ik alles wat ik mee heb gemaakt mag inzetten in mijn coachpraktijk : Je bent goud waard.

Door mensen en principes door Gods perspectief te zien, zie ik ook veel verscholen goud. Het is zo bijzonder hoe ik nu het goud in de ander mag helpen ontdekken of oppoetsen. Juist door de gebrokenheid heen kan God Zijn licht laten schijnen als Hij in jouw leven mag wonen. Samen met Hem ben je goud waard. Mijn boodschap is daarom Je bent goud waard, en dan bedoel ik : Je bent Jezus waard, Die echt alle dingen mee laat werken om goede gedachten over jezelf te krijgen. God zegt namelijk: Ik geloof in jou! En Hij vraagt: Geloof je ook in Mij?

Ik zie levensveranderende processen aan mijn tafel. Mensen die verantwoording nemen over hun omstandigheden. Mensen die investeren in zichzelf omdat ze het waard zijn om te stralen en te getuigen van het GOUD. Mensen die ontdekken welke persoonlijkheid ze mogen zijn en hoe uniek ze zijn gemaakt. Mensen die geen hopeloos geval zijn maar waardevol en kostbaar. Mensen in vrijheid zien staan, dat is al een stukje hemel op aarde.

Je snapt zeker wel dat mijn leven een gouden randje heeft gekregen. Bij jou ook? Ga voor goud en doe het niet met minder! Je bent het waard! Je bent GOUD waard.

Bron: fleurrijk.com